Lähtisinkö opettaja- ja tutkijavaihtoon?

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt.

Opettaja- ja tutkijavaihdossa voit kehittää pedagogisia taitojasi, saada kokemusta vieraskielisestä opetuksesta, verkostoitua ja luoda kontakteja partnerikorkeakoulussa toimiviin kollegoihin ja voit tutustua partnerikorkeakoulun opetuskulttuuriin ja opetusmenetelmiin omalla oppialallasi.

Vaihdon aikana on myös aikaa keskittyä yhteisen julkaisun kirjoittamiseen tai yhteisten tilaisuuksien suunnittelemiseen kohdeyliopiston kollegoiden kanssa.

Kansainvälisen koulutusyhteistyön palvelut myöntää Erasmus+ -opettaja- ja henkilökuntavaihdon rahoitusta, joka kattaa matkakulut.

Opettajavaihto tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia oman opetuksen kehittämiseen ja yksikön opetustarjonnan rikastamiseen sekä yhteistyön vahvistamiseen partneriyliopistojen kanssa. Opettajavaihto toimii vastavuoroisuusperiaatteella, jolloin Helsingin yliopiston opettajana pääset tutustumaan partnerikorkeakoulun opetuskulttuuriin ja lisäksi Helsingin yliopisto saa opetusresurssia partnerikorkeakoulusta opettajavaihdon myötä.

Opettaja- ja tutkijavaihto on ollut osallistujilta saadun vaihtopalautteen mukaan monelle Helsingin yliopiston opettajalle myönteinen ja omaa osaamista kehittävä oppimiskokemus. Lue lisää opettajien ja tutkijoiden vaihtokokemuksista