Office365 i undervisningen

Doktorandprogrammen

Återställ

Välj annan undervisningsarrangör

Du kan använda Office 365-verktygen mångsidigt även i undervisningen. I Office 365 kan du skapa interaktiva lektioner, producera, dela och spara information samt arbeta i grupper och föra samtal.

Personalen vid Helsingfors universitet har tillgång till följande Office 365-program, du hittar mer information och instruktionen på Helpdesks webbplats.

Kommunikation

Skype for Business Ett snabbmeddelandeprogram som används i realtid och som också ger uppgifter om användarnas närvaro. Alla användare kan vid behov snabbt och enkelt starta en webbkonferens som man kan delta i med sin egen enhet (arbetsstation, telefon, surfplatta) via nätet.
Yammer ”Universitetets interna Facebook” som erbjuder möjligheter till datadelning på ett nytt sätt, deltagande, att hitta kompetens och dela sina kunskaper med andra.
Teams Ordna diskussioner, administrera uppgifter och samarbeta med studerande så att du kan skapa anpassade lärmiljöer och svara mot dina studerandes individuella inlärnings- och utvecklingsbehov. Planera din undervisning med dina kollegor och/eller samarbeta professionellt med olika grupper.

Planering av eget arbete

Outlook e-post- och kalenderprogram

Tasks

Planner Med hjälp av Planner kan du göra upp en arbetsplan, bilda ett team, fastställa uppgifterna och följa upp arbetet.
OneNote OneNote är ett anteckningsprogram som samlar dina anteckningar på ett ställe. Du kan skapa olika anteckningsböcker för olika ärenden (arbete, resor, hobbyer och så vidare). Instruktioner

Dela information

OneDrive Används för molnlagring och bland annat delning av filer till andra användare i stället för bilagefiler med e-post.
Class Notebook Med hjälp av applikationen OneNote-anteckningsbok för klassen kan läraren snabbt konfigurera en personlig arbetsyta för varje elev, ett dokumentbibliotek för läromedel som ska delas ut och ett samarbetsutrymme för lektioner och studieuppgifter.
Staff Notebook Med hjälp av applikationen OneNote-anteckningsbok för klassen kan en OneNote-anteckningsbok konfigureras för personalmedlemmar och användas för att mångsidigt behandla och dela information.
Sway Med Sways nätbaserade ritplatta kan du göra presentationer och lägga till bilder, text, dokument och annat innehåll.
Forms Gör enkelt enkäter till exempel för kursfeedback.

Word
PowerPoint