Flinga

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt.

Täältä löydät Flingan käyttöohjeet.

Flingan käyttöohje:

Flinga on eräänlainen verkkopohjainen valkotaulu, joka soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi yhteisölliseen tiedonrakentamiseen ja opiskelijoiden aktivointiin opetustapahtuman aikana. Flinga toimii verkkoselaimen kautta, joten sitä voi käyttää niin tietokoneella, tabletilla kuin kännykälläkin, kunhan saatavilla on verkkoyhteys.

Yliopistolaisilla on käytössään Flingan Campus-versio, joka sisältää kolme erilaista työkalua.

  • Flinga Whiteboardissa voidaan rakentaa esimerkiksi käsitekarttoja ja ryhmitellä viestejä halutulla tavalla.
  • Flinga Wall on helppokäyttöinen viestiseinä, jossa lähetetyt viestit voidaan järjestää joko saapumisjärjestyksen tai annettujen tykkäysten mukaan.
  • Activities sisältää lyhyitä pedagogisia käsikirjoituksia, jotka voidaan toteuttaa suoraan tämän toiminnon kautta. Aktiviteeteista voi ammentaa myös ideoita omien sessioiden suunnitteluun.

Flinga on kaikkien Helsingin yliopiston työntekijöiden ja opiskelijoiden käytössä. Flinga-sessioiden luominen ja hallinnointi onnistuu yliopistotunnuksilla osoitteessa hy.flinga.fi.

Sessioon osallistujat ohjataan osoitteeseen edu.flinga.fi ja annetaan heille sessiokohtainen access code, jonka Flinga luo automaattisesti.  Osassa mobiililaitteista pitää painaa ensin SEND-nappia, jotta viestin kirjoituskenttä ja muut työkalut tulevat näkyviin. Tämä koskee lähinnä kännyköitä. Katso video.

Flingassa on saavutettavuuden osalta puutteita, joihin ei ole toistaiseksi löydetty ratkaisua. Isoimpana ongelmana on, etteivät ruudunlukuohjelmat toimi sen kanssa. Tämä on huomioitava opetusta suunniteltaessa.

Flingan uusi ohje (syksy 2022)

Flingan videomuotoiset käyttöohjeet:
Kirjautuminen ja valikot
Flinga Wall
Flinga Whiteboardin kattava ohjeistus (session hallintatyökalut ja viestien lähettäminen)
Flinga Whiteboardin viestien lähettäminen ja hallinnointi
Flinga-viestien lähettäminen mobiililaitteella
 

Muita ohjeita:
Skriptejä ja vinkkejä Flingan käyttöön.

Lisätietoa: opetusteknologia@helsinki.fi

Flingan saavutettavuusseloste 

Digipalvelun saavutettavuuden tila ja ei saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan) 
 
Flinga-järjestelmä ei täytä saavutettavuusvaatimuksia tällä hetkellä. Siinä on saavutettavuuden osalta puutteita, joihin palvelun tuottaja ei ole toistaiseksi löytänyt ratkaisua. Isoimpana ongelmana on, etteivät ruudunlukuohjelmat toimi sen kanssa. Tämä on huomioitava opetusta suunniteltaessa. 
 
Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro saavutettavuuspuutteesta meille sähköpostitse osoitteeseen opetusteknologia@helsinki.fi
 
Valvontaviranomainen 
Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 
 
Valvontaviranomaisen yhteystiedot:  
Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000 

Saavutettavuusseloste päivitettiin 10.11.2022.