Ohjauskulma

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Valitse muu opetuksen järjestäjä

HUOM!
Ohjauskulman toiminta on siirtynyt verkkoon poikkeustilan ajaksi. Lue lisää Opiskelijan ohjeiden Ohjauskulma-sivulta.

*****

Tervetuloa Ohjauskulmaan! Löydät Ohjauskulman Kaisa-talon 3. kerroksesta heti Fabianinkadun puoleisten ovien vierestä.

Ohjauskulma on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa yliopiston työntekijät ja läheiset yhteistyökumppanit voivat järjestää opintojen sujumiseen ja hyvinvointiin liittyvää erilaista toimintaa tutkinto-opiskelijoillemme. Ohjauskulmassa järjestetään kaikille opiskelijoille avoimia tilaisuuksia säännöllisesti lukuvuoden ympäri, mutta sen lisäksi tilaa saa mielellään käyttää esim. koulutusohjelman, opintosuunnan, tietyn kurssin yms omiin infotilaisuuksiin, pienryhmiin ja muuhun opintoihin liittyvään toimintaan. Ohjauskulmassa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.

Tilaan mahtuu max. 30 henkilöä (esim. infotilaisuus). Pienryhmien osalta tila toimii parhaiten enintään 15 opiskelijan kokoiselle ryhmälle.

Tälle sivustolle on koottu henkilökunnalle käytännön ohjeita Ohjauskulmaan liittyen. Opiskelijoiden tiedotus hoidetaan Opiskelijan ohjeiden kautta. Jos sinulla on kysyttävää Ohjauskulmaan liittyen, voit aina olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen ohjauskulma@helsinki.fi.

Ohjauskulman varaaminen omaan tilaisuuteen

Ohjauskulma löytyy O365-varauskalenterista nimellä Kaisa-talo, Ohjauskulma. Koska tilaa voi käyttää vain opiskelijoiden kanssa tapahtuvaan toimintaan, ei kokouksiin, on tilan varausoikeuksia rajoitettu. Kun olet tarkistanut koska tila on vapaa, voit laittaa varauspyynnön ohjauskulma@helsinki.fi osoitteeseen.

Voit varata joko koko Ohjauskulman tai vain osan siitä, jos pidät esimerkiksi pienimuotoista klinikkaa, jossa on kerrallaan vain muutama henkilö. Tilaisuudesta riippuen Ohjauskulmassa voi siis olla samaan aikaan myös muuta pienimuotoista toimintaa.
 

Ohjauskulman kalusteet

Ohjauskulma on suunniteltu siten, että kalusteita voi siirrellä tilan sisällä toimintaan parhaiten sopivalla tavalla. Mikäli teet omalla vuorollasi isoja muutoksia, siirräthän kalusteet takaisin suunnilleen alkuperäisille paikoille! 

Ohjauskulman kalusteita ei saa siirtää kulman ulkopuolelle

Ohjauskulmaan on myös nyt saatu roll-up, jonka tarkoituksena on helpottaa tilan löydettävyyttä. Ethän liikuttele roll-uppia, sen paikka on valittu näkyvyyden maksimoimiseksi!

Ohjauskulmaan kuuluu seuraavat kalusteet:

  • kaksi nojatuolia
  • sohvaryhmä
  • kolme puista matalaa pientä pöytää
  • kolme valkoista kaasujousellista pyöreää pöytää
  • kaksi mustaa tuolia
  • kaksi naulakkoa
  • kaksi siirrettävä sermiä

Ohjauskulman käyttöön on hankittu 20 kpl varatuoleja, joita säilytetään pyörillä liikkuvassa kärryssä Kaisan (kirjaston) asiakaspalvelun taustatilassa. Ohjauskulman tapahtumien järjestäjät voivat tarvittaessa noutaa tuolit kärryssään asiakaspalvelusta, mutta tarkoitus on että niitä säilytetään asiakaspalvelun taustatiloissa silloin kun niitä ei tarvita Ohjauskulmassa.

Näyttö

Ohjauskulmassa on näyttö, jota tapahtumien järjestäjät voivat halutessaan käyttää. Näyttö käynnistetään näytön oikeasta laidasta löytyvästä käynnistyspainikkeesta. Näytössä on kiinni erilaisia johtoja (mm. hdmi), joilla siihen saa yhdistettyä kannettavan tietokoneen. Kun kannettava laite on yhdistettynä näyttöön, voi esim. videoiden ääniä toistaa näytön kaiuttimien kautta. Nostathan johdot käytön jälkeen pois lattialta, jotta ne eivät vaurioidu kun opiskelijat liikkuvat tilassa tai kalusteita siirrellään.

Infonäyttö

Etenkin jos järjestät kaikille avoimen tilaisuuden, siitä on hyvä laittaa tietoa Ohjauskulman omalle infonäytölle. Infonäyttö sijaitsee Ohjauskulman vieressä.

  • Halutessasi voit käyttää Ohjauskulman omaa Power point -pohjaa. Ethän ylitä tekstille varattua aluetta. Muista olla rennosti kolmekielinen, mikäli tilaisuutesi sitä vaatii. Käytä GothamNarrow-fonttia. Jos sitä ei löydy koneeltasi, käytä Arial-fonttia.
  • Mikäli käytät omaa pohjaa, tutustu ohjeeseen (ohje vain suomeksi, lisätietoja voi pyytää ohjauskulma@helsinki.fi osoitteesta).
  • Infonäytölle tulevat diat voidaan ajastaa, eli voit toimittaa sen osoitteeseen ohjauskulma@helsinki.fi hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään julkaisua edeltävän viikon maanantaihin mennessä! (Esim. Jos haluat, että tapahtumamainos pyörii Ohjauskulman infonäytöllä pe 15.3.-to 28.3., toimita se sähköpostilla viim. ma 4.3.).

Omien tapahtumien mainostaminen

Ohjauskulmassa olevien tapahtumien mainostaminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla. Ohjauskulmalla ei ole omia sosiaalisen median tilejä, missä tapahtumista voisi kertoa enemmän. Tapahtumista saa ja kannattaa tehdä tiedotteita myös Opiskelijan ohjeisiin. Käytä myös muita mahdollisia kanavia, jotta tavoitat mahdollisimman laajan opiskelijajoukon.

Mikäli järjestämäsi tapahtuma on kaikille opiskelijoille avoin, tee siitä kolmekielinen mainos Ohjauskulman infonäytölle. Katso tarkemmin ohjeet kohdasta Infonäyttö.

Jos tapahtumaan tulee ilmoittautua, laitathan linkin oheen lisäyksen viimeisestä ilmoittautumispäivästä tai ryhmän maksimikoosta.

Oliko tapahtuma onnistunut, tuliko hyviä kuvia? Tiedätkö jo ennalta, että tulossa on jotain hienoa, mitä voi mainostaa yliopiston Instagram-tilillä? Ole yhteydessä opiskelijaviestinta@helsinki.fi, jos haluat kuvan yliopiston Instagramiin ja katri.nevalainen@helsinki.fi, jos haluat sen kirjaston Instagramiin!