Opiskelijaviestintä

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Valitse muu opetuksen järjestäjä

Tähän ohjeeseen on koottu kanavia ja työkaluja, joiden kautta voit viestiä opiskelijoille.

Opetuksen toteutukseen liittyvä viestintä

Kurssisivu ja Moodle

Kun haluat viestiä kurssisi sisällöistä, muutoksista ja muista tärkeistä asioista, päivitä nämä tiedot kurssisivulle. Kurssisivulle voi lisätä myös linkkejä ja muuta materiaalia.

Kaiken kurssin suorittamiseksi tarvittavan tiedon, materiaalien ja välineiden tulee olla opiskelijoiden löydettävissä kurssisivun avulla. Mikäli käytät kurssillasi Moodlea, muista huolehtia, että kurssisivultasi löytyy aina linkki kurssisi Moodle-alueelle ja tarvittaessa myös kurssiavain. Moodlessa olevia tietoja materiaaleja ei kannata kopioida kurssisivulle. Älä siis tallenna tietoja turhaan kahteen paikkaan.

Omat kurssisivusi löydät helposti kirjautumalla Opetukseni -palveluun.

WebOodi

Voit tarkastella oman opetuksesi tietoja ja lähettää esim. sähköpostia kurssille ilmoittautuneille opiskelijoille WebOodissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät pdf -tiedostosta sekä Oodi-tuen Ohjeet opettajalle -sivuilta.

Koulutusohjelman opiskelijoille tiedottaminen

Koulutuskohtaisia tai tiedekuntakohtaisia tiedotteita opiskelijoille voi lähettää Opiskelijan ohjeissa, jossa sijaitsevat myös opiskelijoiden ohjeaineistot. Tiedotteen voi lähettää Opiskelijan ohjeiden kautta myös sähköpostilistoille. Kun haluat lähettää tiedotteen, voit ottaa yhteyttä koulutuksesi koulutussuunnittelijaan tai koulutusohjelmasi opiskelijaviestinnän vastuuhenkilöön. Tiedotteet tulevat näkyviin myös Opintoni-sivulle sekä Opiskelu-palvelun etusivulle.

Vastaanottoajat

Voit syöttää vastaanottoaikasi Opetukseni-sivulla. Ne tulevat näkyviin Opiskelijan ohjeissa sivulle Opettajien vastaanottoajat. Syötettyäsi vastaanottoajan, tarkistathan miltä se näyttää Opiskelijan ohjeissa (valitse koulutusohjelma). Muista myös poistaa aiemmin syöttämäsi vastaanottoaika, mikäli siihen on tullut muutoksia.

Yliopiston opiskelijat, henkilökunta ja muu laajempi viestintä

Jos haluat tavoittaa kaikki opiskelijat, voit julkaista tiedotteen Opiskelijan ohjeissa. Jos sinulla ei ole oikeuksia julkaista siellä tai tarvitset tukea opiskelijaviestintään, ota yhteyttä opiskelijaviestinta@helsinki.fi.

Kun haluat tiedottaa opettajille ja muulle henkilökunnalle, julkaise uutinen Flammassa. Flamman pääuutisten syöte tulee näkyviin myös opiskelijoiden Opintoni-sivulla sekä Opiskelu-palvelun etusivulla.

Tarvittaessa saat tukea Flamman käyttöön kampuksesi viestintätiimiltä:

Kampustiimit auttavat myös mediaviestinnän ja yliopiston ulkoisen viestinnän tarpeissa. Lisätietoja Viestintä ja tapahtumat -sivuilta.

Tiedekuntien opiskelijasähköpostilistat

Opiskelijoille tiedottamiseen käytetään ensisijaisesti Opiskelijan ohjeiden tiedotteita, mutta opiskelijat voi tavoittaa myös tiedekuntien sähköpostilistojen kautta. Sähköpostilistoille voi lähettää vain opintoja koskevia asioita. Listoja moderoidaan opiskelijapalvelupisteiltä käsin.

Tutkijakoulujen opiskelijasähköpostilistat

Eri kampusten tohtorikoulutettavat tavoitat tutkijakoulujen sähköpostilistojen kautta. Listoille voi lähettää tohtorikoulutusta koskevia tiedotteita (kurssit, konferenssit, rahoitushaut jne.). Huomaathan, että tutkijakoulujen listat on tarkoitettu tiedotteille, jotka koskevat laajaa joukkoa kyseisen tutkijakoulun opiskelijoista. Mikäli haluat tavoittaa vain tietyn tohtoriohjelman tai tieteenalan opiskelijat, voit ottaa yhteyttä tohtoriohjelman suunnittelijaan. Yhteystiedot löytyvät Opiskelijan ohjeista.

Opiskelijaviestintään ja Opiskelijan ohjeisiin liittyvät kysymykset