Vastuuhenkilön rooli ohjauksessa

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt.

Varsinaisten väitöskirjaohjaajien lisäksi kaikille väitöskirjatutkijoille nimetään vastuuhenkilö, joka on tutkinnon myöntävässä tiedekunnassa työsuhteessa toimiva professori tai dosentti, ja joka tuntee hyvin Helsingin yliopiston tohtorikoulutusta koskevat säännöt ja käytännöt.

Joissain tiedekunnissa on käytössä tarkemmat kriteerit siitä, kuka voi toimia väitöskirjatutkijan vastuuhenkilönä. Nämä kriteerit löytyvät tiedekunnan omilta tohtorikoulutus-sivuilta:

Vastuuhenkilön rooli ei ole varsinainen ohjaustehtävä, mutta väitöskirjan ohjaaja voidaan nimetä myös vastuuhenkilöksi, mikäli hän täyttää mainitut kriteerit.

Vastuuhenkilönä tehtävänäsi on varmistaa, että väitöskirjatutkija tuntee tohtorintutkintoihin liittyvät vaatimukset ja on tietoinen kotitiedekuntansa väitöskirjojen tarkastukseen liittyvistä käytännöistä. Vastaat myös yhdessä tohtoriohjelman johtoryhmän kanssa osaltasi ohjausjärjestelyjen jatkuvuudesta ja autat väitöskirjatutkijaa tarvittaessa uuden ohjaajan löytämisessä.

Kun väitöskirjan tarkastusta ollaan käynnistämässä, sinun tehtäväsi on ohjaajien kanssa keskusteltuasi tehdä tiedekunnalle virallinen esitys väitöskirjan esitarkastajista ja myöhemmin arvosanalautakuntaan nimettävistä jäsenistä.

Joissakin tohtoriohjelmissa vastuuhenkilö myös hyväksyy tohtorin tutkintoon kuuluvat opintokokonaisuudet.