Vaihtokohteet maailmalla

Valitse koulutusohjelma

Hae koulutusohjelmaa

Kandiohjelmat

Maisteri- ja lisensiaattiohjelmat

Tohtoriohjelmat

Palauta oletusarvoihin

Valitse muu opetuksen järjestäjä

Helsingin yliopiston vaihtosopimuksiin perustuvat vaihtokohteet on jaettu tässä ohjeessa Euroopan kohteisiin ja EU/ETA –alueen ulkopuolisiin opettaja- ja tutkijavaihdon kohteisiin.

Vaihtokohteet Euroopassa

Helsingin yliopiston henkilökunta voi lähteä opettajavaihtoon niihin Helsingin yliopiston partneriyliopistoihin, joiden kanssa yksiköllä tai koulutusohjelmalla on voimassa oleva Erasmus opettajavaihtosopimus. Venäjälle ja Ukrainaan on myös Erasmus Global -rahoitusta. Pohjoismaihin voi lähteä Nordplus opettajavaihtoon (katso Nordplus hakukohteet alla olevasta PDF tiedostosta tai Mobility Online hakuportaalista).

Erasmus ja Erasmus Global vaihtosopimukset sekä ajantasaisen tiedon jäljellä olevista opettajavaihtopaikkojen määrästä löydät Mobility Online hakuportaalista. Voit myös tiedustella vaihtopaikkoja ja vaihtosopimuksen ehtoja ottamalla yhteyttä liikkuvuuspalveluihin.

Vaihtokohteet Euroopan ulkopuolella (EU/ETA –alueen ulkopuolella)

Helsingin yliopistolla on ulkomaisten EU-/ETA alueen ulkopuolella sijaitsevien yliopistojen kanssa noin 60 kahdenvälistä yhteistyösopimusta, joihin kuuluu opettaja- ja/tai tutkijavaihto. Vaihtosopimuksissa on määritelty lähtevien ja saapuvien lukumäärät sekä mahdolliset alakohtaiset rajoitukset.

Helsingin yliopiston henkilökunta voi hakea Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin enintään kahden viikon pituiseen opettaja-tai tutkijavaihtoon. 

Helsingin yliopiston partneriyliopistot ja hakukohteet kuluvana lukuvuotena:

          Voit myös ottaa yhteyttä liikkuvuuspalveluihin ja tiedustella lisää hakukohteista.