Oman opetuksen hallinnointi

Ohje kuuluu seuraaviin teemoihin

Valitsemalla koulutusohjelman saat näkyviin yleisten ohjeiden lisäksi koulutusohjelman mahdolliset omat sisällöt.

Tästä osiosta löydät välineet, joilla voit hallinnoida opetustapahtumasi tietoja kurssisivuilla ja Sisussa sekä ilmoittaa vastaanottoaikasi.

Kurssisivut

Kurssisivu kokoaa yhteen paikkaan kaiken kurssin suorittamiseksi tarvittavan tiedon opiskelijoita varten. Voit kurssisivun avulla esitellä opetuksesi sisältöä ja toteutusta, jakaa materiaaleja ja linkkejä sekä viestiä opiskelijoille. Jos käytät opetuksessasi Moodlea/MOOC-alustaa, ilmoita Moodle/MOOC-kurssialueen linkki ja mahdollinen kurssiavain opiskelijoille kurssisivulla.

Kurssisivu luodaan automaattisesti kaikille Sisun toteutuksille. Kurssisivulle tuodaan valmiiksi kuvaustietoja Sisusta sekä lukujärjestystiedot Optimesta. Opettajan tehtävä on tämän jälkeen lisätä kurssisivulleen kaikki muu olennainen informaatio.

Ohjeet ja vinkit oman kurssisivusi muokkaamiseen löydät kurssisivujen käyttöohjeista.

Opetukseni Sisussa

Näet Sisun etusivuilla meneillään olevan opetuksen, kun kirjaudut Sisuun ja vaihdat itsellesi opettajan roolin nimesi alta löytyvästä pudotusvalikosta. 

Löydät oman opetuksesi tiedot Sisusta, kun opintohallinto on luonut Sisuun opetuksen rakenteen ja merkinnyt sinut opettajaksi toteutukselle. Et tarvitse opetuksesi näkemiseen ja hallinnointiin erillisiä käyttöoikeuksia.

Katso lisätiedot Sisu-ohjeesta Opetuksen ja ilmoittautuneiden hallinta

Vastaanottoajat

Voit käydä syöttämässä vastaanottoajat Flamman Opettaja-roolisivulla. Vastaanottoaikasi julkaistaan Opiskelijan ohjeissa.

Optime

Optimesta näet meneillään olevan ja tulevan lukuvuoden opetuksen kalenterimuodossa. Optimessa voit tarkastella oman opetuksesi lisäksi myös mm. tietyn opintojakson tai koulutusohjelman opetusta sekä opetustilojen varaustilannetta. 

Flammasta löydät lisää tietoa Optimen kalenterin ominaisuuksista ja käytöstä.

Optimessa voidaan myös luoda opettajille heidän esteellisiä opetusaikojaan ja -tilojaan sekä mieluisimpia opetusaikojaan koskeva kyselylomake. Opetustyön ohjeiden sivulta Optimen kyselylomakkeeseen vastaaminen voit lukea lisää kyselylomakkeesta ja siihen vastaamisesta.

Opettajan oma Flamma

Flamman Opettaja-roolisivulla näet oman opetuksesi kurssilistauksen sekä voit lisätä vastaanotto/puhelinaikasi opiskelijoiden nähtäväksi.